Winkelmand

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel

Nieuwsgierigheid, onderzoek, testen en de toepassing van stedelijke verticale landbouwtechnologie

Door :Tom Cusicanqui 0 opmerkingen
Nieuwsgierigheid, onderzoek, testen en de toepassing van stedelijke verticale landbouwtechnologie

“Alle wonderen die je zoekt, bevinden zich in jezelf.” – Thomas Browne

Met de exponentiële groei van de technologie, de verlaging van de materiaal- en productiekosten (dwz China) en de verdere verbinding van de uitgebreide zijdeketen, gecombineerd met meer onderzoek, testen en verdere toepassing van nieuwe technologieën binnen de voedingsindustrie, is het veilig om ga ervan uit dat technologie de verandering zal blijven leiden . Met andere woorden: we hebben een heel bijzondere kans om verandering in de richting te sturen die ons als samenleving, mensheid en gemeenschap ten goede komt.

Geld verdienen is één ding, maar het levert je alleen beloningen op de korte termijn op en laat je vanbinnen leeger achter dan je eerder dacht. Daarom is het belangrijk om het systeem dat ons naar persoonlijke groei drijft, te reflecteren en opnieuw te evalueren .

Dit is hoe ik Eat Your Microgreens zie. Ik zie dit als een persoonlijke groei die begon en doorgaat met dezelfde formule: nieuwsgierigheid, onderzoek, testen en toepassing, allemaal begrensd door een duurzame aanpak die gebaseerd is op circulariteitsprincipes om zo voedzaam mogelijk vers biologisch voedsel te produceren.

Een transitie naar een dergelijke voedseltoekomst vereist een systeemverandering, en is dus niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt, maar vereist steun van het volk. Daarom moeten er veel hartstochtelijke pogingen worden ondernomen voordat de weinige de vooruitgang vooruit helpen. Lokale producenten van vers voedsel zijn de pioniers in de lokale voedseltransitie en essentieel voor elk land dat enig gevoel van voedselzekerheid heeft. De kosten zijn hoog, maar de opbrengsten zijn zelfs nog groter, vooral als je de klimaatverandering ter sprake brengt en de verwoesting die deze al heeft veroorzaakt in veel van onze traditionele boerderijen, samen met de concentratie en oligopoliecontrole op voedselbasis.

Om je een completer beeld te geven van slechts één van de thema’s die we aanraken, zoals Urban Vertical Farming (het is gemakkelijker om een ​​stedelijke omgeving te omschrijven als een dichtbevolkte stad, dorp of gemeenschap, maar het is natuurlijk relatief)

1. Verschuiving naar verticale landbouw
Stedelijke landbouw heeft een aanzienlijke transformatie ondergaan met de opkomst van verticale landbouw. Traditionele horizontale landbouw wordt geconfronteerd met uitdagingen in stedelijke gebieden waar het land beperkt is. Verticale landbouw maakt gebruik van verticale ruimte, waardoor gewassen in gestapelde lagen kunnen worden geteeld. Deze innovatieve aanpak optimaliseert het landgebruik, waardoor het haalbaar wordt om landbouw in stedelijke omgevingen te integreren.

2. Integratie van technologie

De evolutie van stadslandbouw is nauw verbonden met technologische vooruitgang. Slimme sensoren, automatisering en precisielandbouwtechnologieën zijn nu een integraal onderdeel van stedelijke landbouwsystemen. Deze technologieën maken realtime monitoring van de omgevingsomstandigheden, het waterverbruik en de nutriëntenniveaus mogelijk, waardoor de gewasgroei en de hulpbronnenefficiëntie worden geoptimaliseerd.

3. Hydrocultuur en aerocultuur
Hydrocultuur- en aeroponic-systemen zijn populair geworden in de stadslandbouw vanwege hun efficiëntie bij het gebruik van hulpbronnen. Deze grondloze teeltmethoden leveren voedingsstoffen rechtstreeks aan de wortels van de planten, waardoor het waterverbruik wordt geminimaliseerd en de behoefte aan bouwland wordt verminderd. De gecontroleerde omgeving zorgt voor consistente en hoogwaardige gewasopbrengsten.

4. Vooruitgang op het gebied van LED-verlichting
LED-verlichting heeft een cruciale rol gespeeld in de evolutie van stadslandbouw. Energiezuinige LED-kweeklampen simuleren natuurlijk zonlicht en bieden het noodzakelijke lichtspectrum voor plantengroei. De vooruitgang op het gebied van LED-technologie heeft de energiekosten aanzienlijk verlaagd, waardoor binnenlandbouw economisch levensvatbaar is geworden.

Ik heb onlangs ook een artikel geschreven over het belang van verlichting en de optimale toepassingen ervan voor het kweken van microgroenten.

Bovendien kan de vermindering van materialen en productie ook op soortgelijke wijze worden opgesplitst, gegeven de volgende factoren:
1. Betaalbare infrastructuur

De traditionele perceptie van stadslandbouw die dure infrastructuur vereist, is veranderd. De beschikbaarheid van kosteneffectieve materialen zoals lichtgewicht constructies, gerecyclede containers en modulaire landbouweenheden heeft de stadslandbouw gedemocratiseerd. Ondernemers en gemeenschapsgroepen kunnen nu boerderijen opzetten zonder enorme investeringen vooraf.

2. Open source- en doe-het-zelfoplossingen
De open source-beweging heeft bijgedragen aan de betaalbaarheid van stadslandbouw. Doe-het-zelf-oplossingen (doe-het-zelf) en gedeelde kennis binnen de stadslandbouwgemeenschap hebben geleid tot de creatie van goedkope, toegankelijke technologieën. Deze democratisering van informatie stelt individuen in staat hun eigen stadslandbouwinitiatieven op te zetten.

3. Gerecycleerde en geüpcyclede componenten
Duurzame praktijken strekken zich uit tot het gebruik van gerecyclede en geüpcyclede materialen in stadslandbouwopstellingen. Van hergebruikte zeecontainers tot gerecyclede bouwmaterialen: de nadruk op verantwoordelijkheid voor het milieu verlaagt de totale kosten van de infrastructuur nog verder. Dit sluit aan bij de principes van de circulaire economie en draagt ​​bij aan een duurzamer stadslandbouwmodel.

4. Schaalvoordelen
Naarmate stadslandbouw aan populariteit wint, gaan schaalvoordelen een rol spelen. Productie op grotere schaal en wijdverbreide acceptatie leiden tot lagere kosten voor materialen en apparatuur. Dit maakt stadslandbouw op zijn beurt financieel haalbaarder voor een breder scala aan individuen en organisaties.

Het toekomstige landschap

Het evoluerende landschap van stadslandbouw, aangedreven door verticale technologie en kosteneffectieve oplossingen, schetst een veelbelovend beeld voor duurzame landbouw in stedelijke omgevingen. Terwijl de technologie zich blijft ontwikkelen en door de gemeenschap aangestuurde initiatieven floreren, staat stadslandbouw klaar om een ​​integraal onderdeel te worden van lokale voedselsystemen, waardoor voedselzekerheid, milieubeheer en betrokkenheid van de gemeenschap worden bevorderd. De samensmelting van innovatie, toegankelijkheid en duurzaamheid in de stadslandbouw verandert de manier waarop we voedselproductie in stedelijke ruimtes voorstellen en benaderen.

De reis van nieuwsgierigheid naar voedselrijk vers biologisch voedsel is een dynamisch proces, geleid door duurzame principes en circulair denken. Deze holistische benadering richt zich niet alleen op de onmiddellijke behoefte aan gezond voedsel, zoals microgroenten, maar verzekert ook de levensvatbaarheid op lange termijn van onze landbouwsystemen, waardoor een harmonieuze relatie wordt bevorderd tussen de mensheid en de omgeving die ons ondersteunt.

Verwant bericht