Winkelmand

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel

Laat uw microgroenten uw medicijn zijn

Door :Tomás Cusicanqui 0 opmerkingen
Laat uw microgroenten uw medicijn zijn

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom er zoveel ondervoeding, ondervoeding, zwaarlijvigheid en dus vermijdbare sterfgevallen zijn in de huidige geavanceerde medische en technologische wereld? ( Volgens mijn laatste update in januari 2022 zijn volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) naar schatting ongeveer 690 miljoen mensen wereldwijd ondervoed).

Waarom komt ondervoeding zo vaak voor?

De werkelijke ondervoedingscijfers zijn waanzinnig en worden verergerd door moderne landbouwpraktijken die juist de ecosystemen beschadigen die cruciaal zijn voor een voedzame voedselproductie. Nu de wereldbevolking snel groeit, is het absoluut noodzakelijk om ons voedselsysteem te heroverwegen om adequate voeding te garanderen en tegelijkertijd de schade aan het milieu te minimaliseren. Eén specifiek probleem is de minerale ondervoeding, die een groot deel van de wereldbevolking treft. Microgreens, de jonge zaailingen van verschillende groenten en kruiden, waarvan we er veel kweken, bieden een veelbelovende oplossing vanwege hun dichte voedingsprofiel en het potentieel voor gemakkelijke teelt in elke omgeving.

Microgreens: een onaangeboorde mineraalrijke voedselbron

Sterker nog, het onderzoek Broccoli Microgreens: A Mineral-Rich Crop That Can Diversify Food Systems onderzocht de voedingswaarde van broccoli-microgroenten die werden gekweekt met behulp van op de bodem gebaseerde en hydrocultuurmethoden, waarbij hun voedingswaarde werd vergeleken met volwassen broccoli. De resultaten toonden aan dat microgroenten, ongeacht de groeimethode, hogere niveaus van belangrijke mineralen bevatten vergeleken met volwassen broccoli . In feite vertoonden vooral in de grond gekweekte microgroenten een superieur voedingsgehalte. "Met betrekking tot de 13 geanalyseerde elementen hadden C-microgroenten significant grotere hoeveelheden van negen elementen (K, Ca, Mg, Na, Mn, Fe, Cu, Al en Zn) dan de hydrocultuur gekweekte microgroenten. Ongeacht hoe ze worden gekweekt Microgroenten bevatten grotere hoeveelheden Mg, Mn, Cu en Zn dan volwassen groenten, maar in de grond gekweekte microgroenten hebben hogere P-, K-, Mg-, Mn-, Zn-, Fe-, Ca-, Na- en Cu-concentraties dan de volwassen groente. "

Bovendien hadden microgroenten 158-236 keer minder water en 93-95% minder tijd nodig om gelijkwaardige voeding te produceren vergeleken met volwassen broccoli, zonder de noodzaak van kunstmest of pesticiden.

In navolging van een vergelijkbare gedachtegang als EYM benadrukt het onderzoek verder het potentieel van microgroenten om ondervoeding aan te pakken en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren, vooral in stedelijke gebieden, net zoals we dat in Amsterdam en Amstelveen hebben gedaan! Door een voedingsrijke voedselbron aan te bieden die lokaal kan worden verbouwd, vormen microgroenten een duurzaam alternatief voor traditionele landbouwmethoden. Deze gedecentraliseerde aanpak vermindert niet alleen de afhankelijkheid van lange mondiale voedselketens, maar vermindert ook de voedselverspilling en de uitstoot van broeikasgassen die gepaard gaan met transport, distributie en opslag.

Op dezelfde manier hebben onze kweekmethoden een aanzienlijke invloed op de voedingswaarde van microgroenten, omdat we gebruik maken van op de grond gebaseerde groei, die ook duidelijke voordelen heeft laten zien ten opzichte van hydrocultuurmethoden. Bovendien elimineert het thuis kweken van microgroenten de zorgen die gepaard gaan met gemeenschapstuinieren, waardoor individuen de controle krijgen over hun voedselproductie en -consumptie.

Kortom, microgroenten zijn veelbelovend als duurzame oplossing voor de mondiale ondervoeding en bieden een weg naar veerkrachtigere en milieuvriendelijkere voedselsystemen. Het bevorderen van de teelt ervan op individueel niveau kan bijdragen aan het aanpakken van voedingstekorten en het bevorderen van een grotere zelfvoorziening in stedelijke omgevingen. Zo komt onze feitelijke bedrijfspraktijk op gang, precies hier op de plek waar verandering plaatsvindt: Amstelveen!

Verwant bericht