Winkelmand

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel

EYM Optimalisatie doos op maat voor 1020 Microgreen bakjes / Flats

Door :Tom Cusicanqui 0 opmerkingen
EYM Optimalisatie doos op maat voor 1020 Microgreen bakjes / Flats

Terwijl we EYM nieuw leven inblazen, is elke dag vol activiteiten en vooruitgang!

Daardoor zijn er meer handen aan dek nodig! Gelukkig is Mike terug! (link naar "Mike is terug")

Zoals jullie misschien wel weten, is het een beetje een uitdaging geweest 🫣, voornamelijk het verhuizen van mijn bedrijf van binnenlocatie naar binnenlocatie om de 3 - 6 maanden. Mijn laatste optie voor een betaalbare en langdurige binnenlocatie was gegund aan anderen, met eenvoudige bedrijven. Ik heb het gevoel dat mijn gebrek aan Nederlandse taalvaardigheid me in dit opzicht heeft geschaad, maar tegelijkertijd zijn veel Nederlanders/mensen standaard bang voor iedereen die binnen planten kweekt, omdat ze het automatisch in verband brengen met wiet. Helaas zou dit niet de belangrijkste reden moeten zijn, aangezien elke andere ondernemer in deze antikraakruimte gewoon een dienst verkoopt en niet de status quo verandert. Misschien is iedereen hier wel conservatief 😛 .

Gelukkig heb ik afgelopen zomer een permanente locatie weten te bemachtigen, met natuurlijk andere nadelen... je kunt niet zoveel grond hebben zo dicht bij Amsterdam zonder een andere afweging te maken! Dit is voornamelijk elektriciteit, voldoende dekking en isolatie. Als gevolg hiervan ben ik druk bezig geweest met veel reparaties, tekeningen, berekeningen, installaties, bouwen & monteren, dan weer demonteren, en ook schuren, snijden, schilderen, en nog veel meer (Gisteren mijn frame voor zonnepanelen gebouwd). Zoals je je kunt voorstellen vergt het creëren van een paradijselijke thuisbasis in NL veel werk en geduld (ik wacht nog steeds op een lenteachtig gevoel met minder regen 🤞).

Bovendien, sinds mijn productie van microgreens is vertraagd en tot stilstand is gekomen, heb ik me aangepast aan een nieuwe markt van het aanmoedigen van andere gemotiveerde vrienden om te leren en zelf microgreens te kweken.

Door mijn eigen ervaring heb ik ontdekt dat 1020 flats en trays de beste manier zijn om je microgreens te kweken (1020 is een Amerikaanse term voor deze trays, wat zich vertaalt in hun afmetingen in inches - dus 10 inches bij 20 inches).

Misschien wil je jezelf, je familie, je vrienden, je gemeenschap voeden met voedzame microgroenten. Als dat zo is, dan is het kopen van een paar 1020 flats (1 met gaten en 1 zonder) precies wat je nodig hebt om te beginnen.

Het hele proces van zaadje tot oogst kan heel eenvoudig zijn. Zorg ervoor dat je stap voor stap te werk gaat bij het ontkiemen, kweken, belichten en oogsten. Denk ook aan het belang van temperatuur, vochtigheid en beluchting (meer op www.eatyourmicrogreens.nl/blog).


Tegelijkertijd is er door de nieuwe vraag naar EYM 1020 trays een nieuw knelpunt ontstaan binnen onze "verzendafdeling"!

De afmeting van een 1020 is uniek en daarom is het erg moeilijk om een doos met deze afmeting te vinden en is het kopen van grotere bakken zonde van het geld en materiaal.

Daarom hebben Mike en ik onze krachten gebundeld om de behoefte aan duurzame verzenddozen tegen lage kosten aan te pakken. En als je ooit een recyclingstation bezoekt, zul je zien hoeveel perfect goed karton wordt weggegooid. Als je echt stopt en kijkt, is het verbazingwekkend hoeveel afval wij kleine mensen creëren om deze economie te ondersteunen. Er zijn talloze mogelijkheden om duurzamer te zijn, maar vaak zijn daar hogere kosten en minder winst voor nodig.

Eerst vroegen Mike en ik wat het ideale ontwerp zou zijn.

Er werden twee ontwerpen gepresenteerd: 1 met lijm nodig en het tweede met inzetstukken in plaats van lijm.

Het tweede ontwerp is momenteel in bètatest 😉 met een paar bestellingen.

De volgende stap is om het snijproces van de doos te automatiseren en het uitsnijden van de upcyclede doos te versnellen.

Dus heb je ideeën voor het upcyclen van meer materiaal zoals karton, laat het ons weten en doe mee!

#duurzaamheid #shipping #upcycling #duurzaam #freeshipping #microgreen #sustainabilitytips #microgreensfarm #shippingfree #shippingcompany #upcyclingdesign #slowfashion #consciousliving #ecofriendly #supplychain #recycle #zerowaste #supply #sustainablefood

Verwant bericht