Winkelmand

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel

Ontdek de 3 belangrijkste verschillen tussen microgreens en tuinkers

Door :Tomás Cusicanqui 0 opmerkingen
Ontdek de 3 belangrijkste verschillen tussen microgreens en tuinkers

Elke dag lijkt er in Nederland wel een ander gezondheids- en milieubewust persoon te zijn die verward raakt tussen tuinkers en microgroenten . Mensen leken slecht geïnformeerd, vooral als je hier bent opgegroeid.

Een deel van de reden heeft te maken met het feit dat vroege Europese kolonisten in de 18e eeuw twee soorten tuinkers als hoofdingrediënt in salades introduceerden: waterkers en tuinkers (Tuinkers). Dit begon in de 18e eeuw in Engeland en Nederland. Zoals u weet is traditie heel moeilijk te veranderen, in combinatie met een voedingsindustrie die zichzelf niet heeft gecorrigeerd, maar de term 'kers' verkeerd voorstelt als microgroenten.

Een voorbeeld: Koppert Cress is een bekende traditionele exporteur van miniatuurgroenten, kruiden en zeeplanten. Ze zijn begonnen in de jaren tachtig, maar zijn nu uitgegroeid tot een high-end microgroentenbedrijf dat profiteert van doorlopende business as usual als de grootste producent en exporteur van microgroenten in de regio. Bovendien kun je hun koppige misbruik van de term 'cress' zien in hun productlijst: LINK . Om de consument nog meer in verwarring te brengen, kweken ze ook hun eigen Tuinkers: LINK

Ten derde ontbreekt het aan het onvermogen van de cultuur om individuen aan te moedigen aannames in twijfel te trekken en conventionele wijsheid ter discussie te stellen. Hoewel de Nederlanders een hoogopgeleide bevolking vormen, lijkt er een gebrek aan uitdaging voor de status quo te bestaan, vooral als je salaris ervan afhangt. Met andere woorden, we moeten onze percepties en gewoonten onder de loep nemen om dit te realiseren.

Daarom beveel ik de Wet van de Eerste Principes ten zeerste aan. Je hebt misschien gehoord van zeer succesvolle mensen die het gebruiken, zoals Elon Musk. In wezen moedigt de Wet van de Eerste Principes individuen aan om aannames in twijfel te trekken, conventionele wijsheid ter discussie te stellen en problemen met nieuwe perspectieven te benaderen. In plaats van uitsluitend te vertrouwen op bestaande kennis of precedenten, benadrukt het het belang van onafhankelijk en kritisch denken om tot originele inzichten of oplossingen te komen.

Deze aanpak omvat vaak het deconstrueren van complexe ideeën of problemen in hun eenvoudigste componenten en deze vervolgens te reconstrueren op basis van fundamentele principes. Door dit te doen, zorgt het voor meer begrip, creativiteit en innovatie, omdat individuen niet gebonden zijn aan vooropgezette ideeën of beperkingen.

Samenvattend bevordert de Wet van de Eerste Principes een methodische en analytische benadering van het oplossen van problemen, waarbij prioriteit wordt gegeven aan het onderzoeken van fundamentele waarheden en het nastreven van originele oplossingen. Het dient als leidend principe voor het bevorderen van innovatie, creativiteit en intellectuele nauwkeurigheid op verschillende onderzoeksgebieden.

De Cress-plant: classificeren en identificeren

Je moet weten dat tuinkers een soort microgroen is. Om die reden moet je bedenken dat een microgroente per definitie de staat is waarin de plant zich bevindt in de eerste tweebladige fase (zaadlobstadium). Deze fase vindt meestal plaats nadat het zaad is ontkiemd en de zaailing is blootgesteld aan zonlicht of kunstmatige kweeklampen. In dit vroege stadium staan ​​microgroenten bekend om hun geconcentreerde voeding en levendige smaken, waardoor ze een populaire keuze zijn onder gezondheidsbewuste consumenten.

Ik heb natuurlijk tuinkers gekweekt, maar alleen voor demonstratiedoeleinden. Het is letterlijk de enige microgroente die je in NL in de winkels kunt vinden.

Tuinkers is wetenschappelijk bekend als Lepidium sativum en behoort tot de mosterdfamilie, ook wel de Cruciferae-familie genoemd. De term "Cruciferae" is afgeleid van het Latijnse woord voor kruis en weerspiegelt de karakteristieke kruisvormige bloemen van kruisbloemige groenten. Deze botanische familie omvat een breed scala aan planten, waaronder zowel onkruid als cultuurplanten die voor consumptie worden gekweekt. Onder hen valt tuinkers, of pepergras, op als een van de meest geteelde soorten.

Door de geschiedenis heen heeft tuinkers een prominente rol gespeeld als een van de eerste bladgroenten die door mensen werden geconsumeerd. Oude beschavingen zoals de Romeinen en Egyptenaren erkenden de gezondheidsvoordelen en culinaire veelzijdigheid van tuinkers, met name waterkers. Door het in hun dieet op te nemen, waardeerden deze culturen de voedingsrijkdom en potentiële geneeskrachtige eigenschappen ervan, waardoor de status ervan als voedingsbestanddeel in verschillende regio’s werd versterkt.

Tuinkers blijkt een uitzonderlijk makkelijke plant om te kweken, waardoor ze zelfs voor beginnende tuinders toegankelijk is. Omdat er minimale specifieke bodemomstandigheden nodig zijn, kan tuinkers gedijen in verschillende omgevingen en klimaten. Bovendien betekent de snelle groeicyclus dat ze binnen een paar weken na het planten klaar kan zijn voor de oogst, waardoor zowel thuiskwekers als commerciële producenten een snelle en gemakkelijke bron van verse groenten kunnen krijgen.

Vooruit gaan

De essentie van dit artikel draait om contrasterende benaderingen van zakendoen binnen de microgroentenindustrie. Hoewel het makkelijker lijkt om je aan te sluiten bij gevestigde spelers als Koppert Cress, heeft Eat Your Microgreens een pad van onafhankelijkheid en integriteit gekozen. Ze benadrukken hun inzet om de status quo uit te dagen en transparantie te bevorderen door te wijzen op waargenomen tekortkomingen in de sector, met name wat betreft de toegankelijkheid van gezonde microgroenten en duurzaamheidsinspanningen in het licht van de klimaatverandering (in NL worden microgroenten alleen verkocht bij Restaurant Giant Supermarkets waar je ze nodig hebt een bedrijfsvergunning hebben om te winkelen).

EYM is trots op zijn revolutionaire aanpak om de markt voor microgroenten te decentraliseren, ondanks dat het met aanzienlijk minder middelen en financiering opereert in vergelijking met industriegiganten als Koppert Cress. Door zich te concentreren op het empoweren van individuen om hun eigen microgroenten op een duurzame manier te verbouwen, wil EYM de toegang tot voedzame groenten democratiseren en bijdragen aan het opbouwen van een veerkrachtiger voedselsysteem. We nodigen lezers uit om onze nieuwste producten op onze nieuwe website te verkennen, waarbij we hun toewijding aan innovatie en betrokkenheid van de gemeenschap benadrukken.

Centraal in de missie van EYM staat de overtuiging dat het empoweren van individuen om hun eigen microgroenten te verbouwen een nieuwe generatie changemakers bevordert die zich inzetten voor duurzame voedselsystemen. Door verder te gaan dan traditionele aanbiedingen zoals tuinkers en te pleiten voor zeer voedzame, biologische groenten, probeert EYM een verschuiving naar plantaardige diëten te inspireren die zowel mensen als de planeet ten goede komen.

Deze visie komt tot uiting in de integratie van het concept en de bedrijfsnaam in ‘EAT YOUR MICROGREENS’, wat een oproep tot actie symboliseert voor individuen om gezondere, duurzamere voedingskeuzes te omarmen.

Globaal gezien onderstreept het artikel de toewijding van EYM aan innovatie, duurzaamheid en empowerment van de gemeenschap binnen de microgroentenindustrie, waardoor ze worden gepositioneerd als leiders in het stimuleren van positieve verandering richting een gezondere en duurzamere toekomst.

Source:

  1. Academics.hamilton.edu
  2. https://www.britannica.com/plant/Brassicaceae
  3. https://www.koppertcress.com/en/faq (werk uw FAQ bij)
categorieën : microgroenten

Verwant bericht