Winkelmand

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel

Update 3-2-1: Nieuw product - Gegevensintegratie - Inspirerende quote

Door :Tom Cusicanqui 0 opmerkingen
Update 3-2-1: Nieuw product - Gegevensintegratie - Inspirerende quote

Het sporadische nieuws en informatie afkomstig van EYM heeft structuur nodig. Daarom leren we van James Clear en voegen we wat structuur toe aan onze blog en nieuwsbrief.

In ons geval beginnen we met fietsen langs de volgende thema’s:

1. Ontwikkeling van nieuwe producten

2. Gegevens en visualisatie van lokale telers

3. Inspirerende citaten

Dat gezegd hebbende, willen we u graag op de hoogte houden van de voortdurende verbetering van onze belangrijkste DIY Microgreens Kit.

1 - Daarom wil ik graag het succes benadrukken van ons meest populaire startersproduct, EYM 1020 Microgreen Grow Kit (V2).

De EYM Home Grow Microgreen Kits zijn bedoeld om meer mensen die nieuw zijn met microgreens en die graag een langdurig systeem willen, de mogelijkheid te bieden thuis verse, voedingsrijke microgreens te kweken en ervan te genieten. EYM streeft ernaar de meest uitgebreide, duurzame en handige oplossing voor de thuiskweek te bieden. Door een eenvoudige allesomvattende kweekset voor microgroenten aan te bieden, elimineren we de behoefte aan transportkilometers en verminderen we de vervuiling die gepaard gaat met het import-exportproces en de traditionele toeleveringsketens van supermarkten die als poortwachters fungeren. Eat Your Microgreens stelt onze gemeenschap in staat om moeiteloos een van de gezondste groenten ter wereld te verbouwen, waardoor een gevoel van verbondenheid met hun voedselbron wordt bevorderd en de impact op het milieu wordt geminimaliseerd. Met onze inzet voor duurzaamheid willen we niet alleen een complete en gebruiksvriendelijke kweekervaring voor microgroenten bieden, maar ook bijdragen aan een gezondere planeet door lokale, milieuvriendelijke teeltpraktijken te bevorderen.

Bezoek onze website voor meer informatie en laat u inspireren om uw microgroenten te kweken!

2 - Zoals velen van jullie weten. Ik ben begonnen met het kweken van microgroenten om de haalbaarheid ervan te zien bij het overbruggen van de kloof van een duurzame en gezonde voedselbron die met hoge opbrengsten binnen een kleine hoeveelheid ruimte kan worden gekweekt. We zijn onze microgroenten sinds 2020 continu aan het kweken, maar hebben onze uitdagingen gehad op het gebied van COVID en anti-kraak of tijdelijke ruimtes. Ik kan eindeloos schrijven over alle uitdagingen die we hebben gehad. Daarom is het erg moeilijk om al het werk vast te leggen en te integreren in data die kunnen worden beheerd.

Hoe dan ook, februari is al aangebroken en we zijn erg druk geweest met IT- en datamanagementgerelateerde zaken, waaronder het upgraden van onze website ( EYMicrogreens.nl ) en het creëren van een nieuw platform waarop we ons lokale voedselnetwerk kunnen laten groeien door onze ervaringen te delen. , samen met datavisualisatie die ons huidige en toekomstige lokale microgroententeeltpotentieel ondersteunt.

De huidige website geeft ons voortdurend meer integratie met onze producten, kennis en sociale media-accounts.

Verhalen vertellen met data kan overweldigend en uitdagend zijn, vooral voor mensen die nieuw zijn in IT en datamanagement. De taak omvat vaak het structureren en creëren van ad-hocworkflows die gegevens van meerdere platforms samenvoegen om visuals, inzichten en discussies te genereren. Bovendien moeten er talloze controles worden uitgevoerd voordat de gegevens worden gebruikt, wat het belang van data-analisten onderstreept. Ondanks deze hindernissen heb ik echter met succes gebruikers- en telergegevens van Eat Your Microgreens (EYM) verwerkt van januari 2023 tot januari 2024 🥳.

WIJ willen EYM Growers aanmoedigen om ons van meer input te voorzien, zodat we onze database kunnen blijven updaten en meer datapunten kunnen verbinden om elkaar te motiveren en aan te moedigen om te blijven groeien 💪. Om deze reden hebben wij een eenvoudige manier gecreëerd om uw teeltgegevens via onze website in te voeren. Je kunt de link hier vinden:

https://docs.google.com/forms/d/1lNlFv-jHk5Ed7zz3uvvDaA5QtN6VjWIjWpqrCkEH4xY/edit

Heeft u suggesties, opmerkingen of wilt u betrokken zijn bij de bouw van meer bruggen, geef ons een seintje!

3 - Als laatste wil ik eindigen met dit citaat van Terence McKenna. Terence heeft altijd voorbij de uitdagingen kunnen kijken en door alle rusteloze nachten heen het licht aan het einde van de tunnel kunnen zien.

“De natuur houdt van moed. Jij maakt de verbintenis en de natuur zal op die verbintenis reageren door onmogelijke obstakels weg te nemen. Droom de onmogelijke droom en de wereld zal je niet onderdrukken, maar je verheffen. Dit is de truc. Dit is wat al deze leraren en filosofen die er echt toe deden, die echt het alchemistische goud aanraakten, dit begrepen hebben. Dit is de sjamanistische dans in de waterval. Dit is hoe magie wordt gedaan. Door jezelf in de afgrond te gooien en te ontdekken dat het een verenbed is.” Terence McKenna

Net als Moed geeft het Stoïcisme ons ook de mentaliteit om uitdagingen te overwinnen en prioriteit te geven aan datgene waar we invloed op hebben. Ik geloof dat stoïcisme hand in hand gaat met duurzaam ondernemen. In tegenstelling tot de oorlog en de olie-industrie is het vervuilen en vernietigen van de planeet gemakkelijk geld, maar om geen conflicten te hebben, vrede op te bouwen en een duurzame medeafhankelijkheid met onze planeet is een zware strijd die weinig tot meer geld oplevert als je je concentreert op handel. Tegelijkertijd kan het een onvergetelijke levenservaring zijn, omdat je gaandeweg misschien meer over jezelf leert.

Veel plezier met het kweken en eten van je microgreens!

Wordt vervolgd met 3 - 2 - 1 = NPD + ICT + Stoïcisme => Succesvolle lokale voedseltransitie

#microgreens #localfoodsystem #stoïcisme

#lokaalvoedsel #datamanagement

In het eerste cirkeldiagram zie je het percentage telers per land onder bijna 100 microgroentelers in vijf landen. De tweede grafiek benadrukt het potentieel van de productie van microgroenten op wekelijkse basis. Met de snelle omzet van microgroenten en de mogelijkheid om twee keer per week te oogsten, is er grote belangstelling voor het omarmen van de consumptie van deze voedzame groenten 🌱.

Verwant bericht