Winkelmand

0

Je winkeltas is leeg

Ga naar de winkel

6 eenvoudige stappen om thuis met succes gezonde broccoli-microgreens te kweken

Door :Tomás Cusicanqui 0 opmerkingen
6 eenvoudige stappen om thuis met succes gezonde broccoli-microgreens te kweken
Bent u op zoek naar een vleugje voeding, smaak en frisheid aan uw dagelijkse voeding, terwijl u geniet van microgroententeelt op microschaal binnenshuis en een duurzamere manier promoot om het hele jaar door onze gezonde groenten op ons bord te leveren?

Dan zou je moeten overwegen om broccoli-microgroenten gewoon in je eigen huis te kweken! Deze kleine groentjes bevatten een krachtige smaak en voedingsstoffen, waardoor ze een fantastische aanvulling zijn op elke maaltijd! Dus als u het niet erg vindt, wil ik graag een aantal gezondheids-, milieu- en financiële voordelen delen van het kweken van broccoli-microgroenten in uw eigen keuken:

 • Voedingskrachtpatser: Ondanks hun kleine formaat zitten broccoli-microgroenten boordevol essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze bevatten een hoog gehalte aan vitamine C, K en E, evenals belangrijke voedingsstoffen zoals foliumzuur, kalium en vezels. Het opnemen van broccoli-microgreens in uw dieet kan de algehele gezondheid en het welzijn helpen ondersteunen. Studies hebben geconcludeerd dat broccoli-microgroenten tot 40 keer meer voedingsstoffen bevatten dan hun volwassen tegenhangers. Meer informatie over de gezondheidsvoordelen in de volgende sectie.
 • Gemakkelijk en snel te kweken : Thuis kweken van broccoli-microgreens is ongelooflijk eenvoudig en vereist minimale tijd en moeite. Met de juiste benodigdheden en een beetje aandacht kun je in slechts 7 tot 10 dagen verse microgroenten klaar hebben om te oogsten. Het is een geweldige manier om kennis te maken met tuinieren voor beginners of voor mensen met beperkte ruimte binnen of buiten.
 • Oogst het hele jaar door : Een van de beste voordelen van het binnen kweken van microgroenten is dat je het hele jaar door kunt genieten van een continue oogst, ongeacht het seizoen. Of het nu midden in de winter is of midden in de zomer, je hebt altijd verse, zelfgekweekte broccoli-microgroenten binnen handbereik.
 • Niet beschikbaar: Het kopen van verse microgroenten in de supermarkt of op lokale markten is vaak moeilijk te vinden.
 • Kosteneffectief : het eten van microgroenten zorgt ervoor dat u uw dagelijkse consumptie van voedingsstoffen uit groenten binnenkrijgt, omdat deze dezelfde voedingsstoffen bevatten, maar microgroenten hebben veel grotere hoeveelheden. Om dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen hoeft u dus slechts één bakje per dag te oogsten en heeft u uw dagelijkse voeding binnen. Dit maakt microgroenten tot een zeer kleine investering in zaden en kweekbenodigdheden, die op hun beurt een overvloedig aanbod van voedingsrijke groenten kunnen opleveren, waardoor u op de lange termijn geld bespaart op medische of gezondheidsgerelateerde ziekten of aandoeningen.
 • Verbeter uw culinaire creaties: Broccoli-microgroenten voegen een heerlijke smaak, textuur en kleur toe aan een breed scala aan gerechten. Van salades en sandwiches tot soepen en roerbakgerechten, deze veelzijdige groenten kunnen uw culinaire creaties naar een hoger niveau tillen en indruk maken op uw familie en vrienden met uw lekkernijen van tuin tot tafel.
 • Duurzaam leven : Door thuis uw eigen broccoli-microgroenten te kweken, verkleint u uw ecologische voetafdruk en draagt ​​u bij aan een duurzamere manier van leven. U minimaliseert voedselkilometers, verpakkingsafval en de afhankelijkheid van commercieel geteelde producten, waardoor milieubeheer en zelfvoorziening worden bevorderd.

Over het geheel genomen is het kweken van microgroenten voor broccoli een vruchtbaar en lonend proces waarbij jonge broccolizaailingen worden verzorgd tot hun ongelooflijk smaakvolle en meest voedzame stadium, geoogst in het zaadlobstadium , wanneer ze nog maar een paar centimeter groot zijn.

Verbazingwekkende voordelen van Broccoli Microgreens

Zoals je misschien hebt gelezen, hebben wetenschappelijke ontdekkingen en toepassingen op het gebied van gezondheid en voeding aangetoond dat broccoli-microgroenten bekend staan ​​om hun uitzonderlijke voedingsprofiel, waarbij ze een krachtige dosis gezondheidsbevorderende stoffen in hun kleine blaadjes bevatten, met veel aandacht voor de kankerbestrijdende stof: sulforafaan . Niettemin zijn broccoli-microgroenten een compleet en gezond voedsel waar ons lichaam van nature van gedijt. Hier zijn enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van broccoli-microgroenten:

Rijk aan antioxidanten: Broccoli-microgroenten zijn rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine C en E, bètacaroteen en verschillende fytochemicaliën zoals sulforafaan en glucosinolaten. Deze antioxidanten helpen oxidatieve stress te bestrijden, ontstekingen te verminderen en cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Rijk aan vitaminen en mineralen: ondanks hun kleine formaat zijn broccoli-microgroenten een geconcentreerde bron van vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de algehele gezondheid. Ze zijn bijzonder rijk aan vitamine K, wat cruciaal is voor de bloedstolling en de gezondheid van de botten, evenals aan vitamine A, foliumzuur, kalium en ijzer.

Ondersteuning van de gezondheid van het hart: Het consumeren van microgroenten uit broccoli kan de gezondheid van het hart helpen bevorderen vanwege hun hoge gehalte aan hartvriendelijke voedingsstoffen. De antioxidanten en vezels in broccoli-microgroenten kunnen het cholesterolgehalte helpen verlagen, de bloeddruk verbeteren en het risico op hartaandoeningen verminderen.

Helpt de spijsvertering: Broccoli-microgroenten bevatten voedingsvezels, die de spijsvertering ondersteunen door regelmatige stoelgang te bevorderen, constipatie te voorkomen en de groei van nuttige darmbacteriën te ondersteunen. Bovendien kan het sulforafaangehalte in microgroenten uit broccoli ontstekingsremmende effecten in de darmen hebben.

Verbeter de immuunfunctie: De vitamines, mineralen en antioxidanten in broccoli-microgroenten spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van een gezond immuunsysteem. Vooral vitamine C helpt de productie van witte bloedcellen en antilichamen te stimuleren, waardoor het vermogen van het lichaam om infecties en ziekten te bestrijden wordt vergroot.

Kankerbestrijdende eigenschappen: Sulforafaan, een stof die voorkomt in microgroenten van broccoli, is onderzocht op zijn potentiële kankerbestrijdende eigenschappen. Uit onderzoek blijkt dat sulforafaan de groei van kankercellen kan helpen remmen, ontstekingen kan verminderen en kankerverwekkende stoffen kan ontgiften, waardoor bescherming wordt geboden tegen bepaalde soorten kanker.

Bevorder de gezondheid van de huid: De antioxidanten in microgroenten uit broccoli, zoals vitamine C en E, helpen de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door UV-straling, vervuiling en andere omgevingsstressoren. Bovendien ondersteunt vitamine A de celvernieuwing en regeneratie, waardoor een gezonde teint wordt bevorderd.

Over het geheel genomen kan het opnemen van broccoli-microgreens in uw dieet een handige en heerlijke manier zijn om van deze gezondheidsvoordelen te profiteren en uw algehele welzijn te ondersteunen. Of je ze nu rauw eet in salades, sandwiches of smoothies, of licht gekookt in roerbakgerechten of soepen, broccoli-microgroenten bieden een voedzame boost aan elke maaltijd.

Als je klaar bent om aan de slag te gaan, ben je hier aan het juiste adres! Dus zonder verder oponthoud leiden we u door de eenvoudige stappen voor het kweken van microgroenten voor broccoli, zodat u zeker weet dat u alles heeft wat u nodig heeft voor een overvloedige oogst in ongeveer 7 tot 10 dagen (van zaadje tot oogst).


Broccoli Microgreens Overzicht


Smaak

Vergelijkbaar met volwassen broccoli, maar milder en minder bitter

Voedingswaarde

Rijk aan vitamine A, C, K, ijzer, calcium, kalium en meer

Voorweken

Niet verplicht

Spoelen/aftappen

Niet nodig

Lichtvereisten

Geeft de voorkeur aan indirect zonlicht of kweeklampen

Kiemtemperatuur en relatieve vochtigheidsomstandigheden

Temperaturen: 18°C ​​tot 24°C (65°F tot 75°F) en RH: 80-90%

Groeiende temperatuur en relatieve vochtigheid

Gedijt bij temperaturen tussen 18°C ​​en 24°C (65°F tot 75°F) en RH 45-55%

Behoeften aan water geven

Zorg voor een consistent vochtniveau en vermijd te veel water

Kiemtijd

2 tot 3 dagen

Optimale oogst

Binnen 1-2 weken


Onmisbare hulpmiddelen voor het kweken van Broccoli Microgreens


Essentiële materialen:

 • Zaden : Broccolizaden van hoge kwaliteit zijn essentieel voor een succesvolle teelt. Ontdek hier onze zadenselectie .
 • Trays/containers : Je hebt twee trays nodig: een ondiepe tray met drainagegaten om een ​​optimale kweekomgeving te creëren, en een andere tray zonder gaten om eronder te plaatsen om overtollig water op te vangen. Bekijk hier onze selectie .
 • Groeimedium : Kies een voedingsrijk groeimedium zoals zaailingenaarde, mix of kokosnootkokos om een ​​gezonde groei te ondersteunen.
 • Verlichting : Zorg ervoor dat uw microgroenten optimale verlichting krijgen voor een robuuste groei. Hoewel natuurlijk zonlicht effectief is, raden wij voor betere resultaten onze T5 LED Microgreen Grow Lights aan . Deze lampen zijn ontworpen met een spectrum van 6500K en zijn precies afgestemd om het ideale lichtspectrum te bieden voor het kweken van microgroenten, waardoor een optimale groei en gezondheid wordt gegarandeerd.
 • Spuitfles : Een spuitfles is nodig om het juiste vochtniveau tijdens het ontkiemen en de groei te behouden.
 • Vochtigheidskoepel : Gebruik een vochtigheidskoepel om een ​​vochtige omgeving te creëren tijdens de kiemfase, wat helpt bij het succesvol ontkiemen van zaden en de vroege groei. Ontdek hier onze selectie vochtkoepels .

Optionele materialen:

 • Rackkoelventilator : Verbeter de luchtcirculatie en regel de temperatuur voor optimale groeiomstandigheden met onze rackkoelventilator . Bovendien kunt u de ventilatorsnelheid regelen met behulp van de ventilatorsnelheidsregelaar , zodat u deze nauwkeurig kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften.
 • LCD digitale thermometer-hygrometer: controleer de binnentemperatuur en vochtigheidsniveaus met behulp van onze LCD digitale thermometer-hygrometer . Deze tool biedt waardevolle inzichten in de kweekomgeving en zorgt ervoor dat de omstandigheden optimaal zijn voor de ontwikkeling van uw microgroenten.

De 6 eenvoudige stappen en processen

Nu we over alle benodigde materialen en informatie beschikken om microgroenten voor broccoli te kweken, volgt hier de stapsgewijze handleiding voor het kweken ervan:

STAP 1: Bereid uw 1020 Microgreen ondiepe lade voor

Neem uw ondiepe bak 1020 met gaten en plaats de bak zonder gaten eronder, zodat ze op elkaar worden gestapeld. Begin met het vullen van de bovenste bak met gaten met aarde totdat het oppervlak vlak en egaal is. U kunt een pers of uw hand gebruiken om de grond gelijkmatig te maken en eventuele lage plekken lichtjes op te vullen.


STAP 2: Zaai je zaden 

Verdeel de broccolizaden gelijkmatig over het oppervlak. Geef het oppervlak water met een spuitfles en voeg ongeveer een kopje water toe aan de onderste bak om de grond tijdens het kiemproces vochtig te houden.

STAP 3: Kiemfase

Uw broccoli-microgroenten hebben ongeveer 2 - 3 dagen nodig om volledig te ontkiemen en voldoende ontwikkeld te zijn om onder zonlicht of kunstmatige intelligente verlichting te worden geplaatst. Daarom raden wij u aan uw microgreens dagelijks te controleren. Zorg ervoor dat ze het juiste vochtniveau hebben. Vernevel uw bak lichtjes en geef indien nodig water aan de onderkant.

https://youtube.com/shorts/778128k87WY?feature=share

STAP 4: Kweken onder T5 Kunstlicht

Als de zaden volledig zijn ontkiemd (meestal binnen 2-3 dagen), betekent dit dat ze zich in de volgende groeifase bevinden: zaailing. Verwijder vervolgens de vochtigheidskoepel van de bovenkant van de 1020-tray of haal uw 1020-tray uit de door u aangewezen donkere ruimte en plaats deze onder een optimale, consistente lichtbron. Wij raden u aan T5 LED 6500K-lampen te gebruiken die voldoende lumen bieden (1200-2200 lumen). Zorg ervoor dat je ook een timer gebruikt om de hoeveelheid licht te programmeren die je planten nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat ze gedurende hun hele levenscyclus in staat zijn tot fotosynthese en het hoge voedingsniveau kunnen leveren waar uw lichaam van gedijt.

Wij adviseren een minimale verlichtingsduur van 10 uur. Het gemiddelde moet tussen de 16 en 18 uur licht per dag liggen, zodat een consistente blootstelling wordt gegarandeerd om een ​​gezonde groei te bevorderen. In theorie geldt dat hoe hoger de hoeveelheid licht die de zaailingen ontvangen, hoe hoger de niveaus van antioxidanten zijn, zoals te lezen is in dit wetenschappelijke artikel: https://www.researchgate.net/publication/277075083_The_effect_of_light-emitting_diodes_LEDs_photoperiod_on_nutritional_quality_of_Brassicaceae_microgreens

Ook de afstand tot je lichtbron is erg belangrijk. Als je lichtbron te ver van je zaailingen verwijderd is, kunnen ze te rekbaar en dun worden. Als het licht echter te dichtbij is, reiken ze mogelijk niet volledig voorbij de bovenkant van uw 1020-tray, waardoor het oogsten moeilijk wordt en de opbrengst afneemt.

Daarom raden wij aan dat u de bovenkant van uw 1020-tray op een afstand van 22-25 cm van uw kweeklampen plaatst. Woont u op een zonnige locatie, dan kunt u uw 1020 dienblad uiteraard aan de zonzijde van uw huis plaatsen, bijvoorbeeld op de vensterbank of buiten.

 

De temperaturen moeten vergelijkbaar zijn met die in uw kiemkamer, maar de luchtvochtigheid kan variëren. Naarmate je zaailingen blijven groeien, hebben ze niet alleen meer ruimte nodig, maar geven ze ook voortdurend vocht af, waardoor de relatieve vochtigheid gedurende de hele groeicyclus toeneemt. Om de kans op schimmel of vergelijkbare kwaliteitsproblemen te verkleinen, moet u de luchtvochtigheid tussen 45-55% RH houden. Er zijn relatief goedkope, slimme luchtbevochtigers verkrijgbaar die je helpen om voldoende RV te behouden. Bovendien kunt u een ventilator of ventilator gebruiken om de vochtophoping en de hoge luchtvochtigheid in uw 1020-bak te verminderen.

 STAP 5: Oogsten 

Wanneer uw zaailingen hun eerste twee bladeren volledig hebben ontwikkeld (het zaadlobbenstadium), zijn ze een microgroente geworden! Dit vereist doorgaans tussen de 5 en 7 dagen consistente en optimale verlichting. Je broccoli-microgreens moeten een hoogte hebben tussen de 5 en 7,5 centimeter (2-3 inch), wat ook betekent dat ze klaar zijn om te oogsten als je klaar bent om te eten. Pak dus een schaar of een mes en begin met de verse oogst.

De totale groei van zaad tot microgroen-oogstfase moet tussen de 7 en 10 dagen duren.

STAP 6: EET JE MICROGRENS en opslag

Na het oogsten van uw microgroenten kunt u kiezen of u ze onmiddellijk consumeert of bewaart voor later. Omdat we geen chemicaliën gebruiken en onze zaden biologisch zijn, zijn ze volkomen veilig om direct na de oogst te eten voor maximale versheid en voeding.

Vooral als je je zaden in aarde zaait, raden we je aan om je microgreens snel te laten weken of afspoelen. Dep ze daarna droog en ze zijn direct klaar voor gebruik.

Als je ze liever op een later tijdstip consumeert, neem dan een bakje met een papieren handdoek aan de onderkant en voeg voorzichtig je vers gesneden microgreens toe. Zorg ervoor dat je geen hele hoge bak gebruikt, want microgroenten zijn stapelgevoelig en kunnen snel bederven als ze op deze manier worden bewaard. Bewaar uw broccoli microgreens in de koelkast (bij 8°C) en consumeer ze binnen 7-14 dagen.

Houd er rekening mee dat het keukenpapier op de bodem van uw container bedoeld is om vocht te absorberen tijdens het koelen, wat ook de houdbaarheid van uw broccoli-microgroenten zal verlengen.

Als je klaar bent om je microgreens op te eten, pak dan een schaar of een mes. Snij recht boven de 1020-ladelijn en houd uw microgreens vast met uw andere hand. Was de geoogste microgreens als dat nodig is. Omdat we geen chemicaliën gebruiken en onze zaden biologisch zijn, eten we onze microgroenten zodra we oogsten.

Als alternatief, en vooral als je je zaden in de grond zaait, raden we je aan om je microgreens snel te laten weken of afspoelen. Dep ze vervolgens droog en gebruik ze onmiddellijk voor optimale versheid en voeding.

Als u de voorkeur geeft aan een handiger of kant-en-klaar broccoli-microgreens in plaats van elke keer te moeten snijden, snijdt u eenvoudig uw 1020-tray in zijn geheel met een mes. Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u een luchtdichte verpakking van voedselkwaliteit met keukenpapier bekleedt en voorzichtig uw vers gesneden microgreens toevoegt. Zorg ervoor dat je geen hele hoge bak gebruikt, want de microgreens zijn stapelgevoelig en zullen snel bederven als je ze op deze manier bewaart. Bewaar uw broccoli-microgreens in de koelkast (8℃) en eet ze binnen 7-14 dagen op. Houd er rekening mee dat het keukenpapier op de bodem van uw container bedoeld is om vocht te absorberen tijdens het koelen, wat ook de houdbaarheid van uw broccoli-microgroenten zal verlengen.

Videolink: Broccoli Microgreens kweken

https://www.youtube.com/watch?v=gT-9B9DESb4

MICROGROEN KWEEKTIPS

 • Water geven : geef de microgroenten water vanuit de onderste bak, zodat de grond het water kan opnemen.
 • Controle : Gebruik de optionele digitale LCD-thermometer-hygrometer om de temperatuur- en vochtigheidsniveaus regelmatig te controleren. Pas de omstandigheden indien nodig aan om optimale groeiomstandigheden te behouden.
 • Luchtstroom: Microgreens zijn dicht gezaaid en hebben daarom luchtstroom nodig. Bewaar uw microgreens in een ruimte met een goede luchtstroom. Je kunt hem dicht bij een open raam houden of een kleine roterende ventilator toevoegen. Probeer te voorkomen dat u uw microgroenten in een afgesloten ruimte zonder luchtstroom bewaart.
 • Afval en recycling: Als u aarde, kokosnootkokos of een ander biologisch afbreekbaar groeimedium gebruikt, start dan eenvoudigweg een compostbak of zoek naar afvalrecyclingcentra, zoals in de stad Amsterdam en Amstelveen, waar gebruikte grond wordt gesorteerd en gerecycled. Let op: Als je een snelle tip wilt om zelf compost te maken, zoek dan eenvoudigweg een compostzak of -container die gemakkelijk in je 1020-bak past, zodat je soepel kunt varen. Zodra je een paar bakken met gecomposteerde grond hebt, voeg je wormen uit je omgeving toe of zoek je tijgerwormen online. Binnen 3-4 maanden beschikt u over rijke compostgrond die u in uw buitentuin kunt gebruiken. We raden het gebruik van compost voor microgroenten af, vooral niet als je binnen kweekt
 • Voedselveilig ontsmettingsmiddel en kwaliteitscontrolemaatregel: Waterstofperoxide is een effectief natuurlijk reinigingsmiddel dat wordt gebruikt om uw trays en apparatuur voor en na gebruik te ontsmetten. Waterstofperoxide kan ook worden gebruikt als kwaliteitscontrolemaatregel om uw kwaliteitsprobleem onder controle te houden. Zorg er bij gebruik voor dat u kiest voor 3% Food Grade Waterstofperoxide of verdun indien nodig.
 • Tip van de chef-kok: De meeste ongesneden of 'levende' trays kunnen 1 - 2 weken in een inloopkoelkast worden bewaard. Zorg ervoor dat u ze op het bovenste rek bewaart om te voldoen aan de voedselveiligheidsvoorschriften. Ze groeien niet verder in de gekoelde walk-in, maar blijven levend en vers tot aan de oogst.

Door deze eenvoudige stappen zorgvuldig te volgen, kun je vanuit je eigen huis heerlijke en voedzame broccoli-microgroenten kweken. Gelukkig groeien!

 

Verwant bericht